Utövar du jakt eller skytte? Då vet du hur vädrets makter och den täta terrängen både kan vara rogivande och överraskande på en och samma gång. Att kunna se sina föremål ordentligt utan att riskera onödiga incidenter både för människor och djur, gör det nödvändigt och ställer även krav att du som skytt eller jägare tillhandahåller den rätta utrustningen.

I den utrustningen ingår minst ett par effektiva skyddsglasögon som gör att du minimerar risker för skador och missade föremål, tack vare linsens färg, uppbyggnad, bågens passform och glasens finesser.

Det ska jag ta upp i den här bloggen för att guida dig i ditt val av skyddsglasögon för aktiviteter som målskytte och jakt. Det finns många modeller och märken att välja mellan, både för dig som behöver progressiva linser, läsrutor eller vill ha så bekväma bågar som möjligt med ett glas som tål det mesta. Alla har vi olika ögon och olika behov och beroende på vad det är du vill uppnå, så finns garanterat den rätta utrustningen för dig.

Jag ska försöka reda ut vad de olika färgerna på glasen kan åstadkomma i olika väderlekar samt vad diverse beteckningar och namn står för. Om du redan är en van och erfaren jägare eller skytt, är du säkerligen redan bekant med skyddsglasögonens vikt när du är ute och rör dig på fält eller i skogen, men du som är nybörjare bör veta vikten av hur dessa kan underlätta arbetet för dig. Inom målskytte är det dessutom tvång på skyddsglasögon och för att vara säker på att dina är så bra och individuellt anpassade som möjligt, kan det vara bra att investera i ett par egna, istället för att låna.

Skyddsglasögon är till för din egen säkerhet, så skaffa dig gärna härigenom, lite extra kunskap om deras betydelse.